Seuraa Twitterissä

Kysy Rikulta

Tänne voit jättää kysymyksesi.

Rikulle on esitetty 63 kysymystä

 1. Setin nähnyt sanoo:

  Hei,

  Näin sinut telkkarissa ja settisi oli kovin nautittava ja yllätyksellinen.

  Sujuvasti sojuvan esityksen ehkä suurin yllätys oli ettet kertonut edes loppuhuipennuksessa hassuja juttuja Johanna Tukiaisesta. Se olisi kyllä hivellyt itsetuntoa.

 2. sardiini sanoo:

  Oot niin sulonen! Miksi oot Rovaniemellä vain simerockissa jonku puoltuntii :( Tulisit Lapin alueelle pariksi tunniksi ettei tarvisi kattoa pelkästään youtubesta :3

  • sottinen sanoo:

   Kiitos. Oonhan minä siellä jossain tuntureissa jatkuvasti keikoilla! (Simerockissa teen itseasiaa vain noin 10 min.)

 3. joke sanoo:

  Harkihehha ens kesäks keikkaa Joensuuhun nii tullaan kaveriporukalla nauramaan!

  Ja että tähän tulee kysymys, nii millon uutta DVD:tä? Oot ehottomasti Suomen paras standup-koomikko, harmi vaan, että löytyy niin vähän standuppejas täältä netin syöveristä.

  • sottinen sanoo:

   Laitetaan Joensuu harkintaan. Uutta dvd:t olis tarkoitus saada aikaiseksi 2015 aikana.

   Kiitos!

 4. vekkuli_88(95) is bäk sanoo:

  Hei Gayfish. Aloin pohtimaan, että oletko jotenkin vanhanaikainen.(retorinen kysymys) Koska… Teet jotain helvetin podcastejä ? Miksi ? Olisi huomattavasti modernimpaa tuottaa esim. Youtube videoita sellaisia ”vlogi” tyyppisiä settejä… Saisit lisää näkyvyyttä kaljullesi. Haluaisin myös tiedustella, että miksi et käytä punaisia speedoja silloinkun harvoin käyt uimassa ? (oletettavasti olympia urheilu innostuksesi on mennyt jo ohi) Haluan vielä tähän loppuun luoda kiusallisen tunnelman ja aijjon toteuttaa sen imelästi kehumalla ja pumppailemalla renkaitasi. (sama asia) Olet hauska. Iso voima halaus riksuliini täältä oulusta!

  • sottinen sanoo:

   Hyvä kysymys!

   Teen helvetin podcastejä, koska kuuntelen itse sellaisia mielellään. Ja koska ne ovat parempia kuin vlogit. Podcastia voi kuunnella lenkillä, autoa ajaessa, lentokoneessa, imuroidessa ja vaikka missä. Vlogia ei voi! Niin! Aja siinä nyt autolla ja kato samalla videoita, vitun hullu!

   Niin ja en omista punaisia speedoja. Jos sellaiset kaapista löytyisi, pitäisin niitä kyllä uidessa. Saattaisin pitää niitä aika paljon muutenkin. (Ehkä hyvä että mulla ei ole sellaisia.)

   Kiitos! Haleja myös sinulle.

 5. Vekkuli_88 sanoo:

  Hei homo. Montako dvdeetä olet julkaissut ? Jonku dvdn katoin ilmaseksi youtubesta eli sinun taskuun ei lantin lanttia satanut. Haluaisin nähä sun läppää mutta keikoille en aijjo tulla koska vituttaa. Hauskaa loppu kesää ja ps. Mulla kasvaa vielä hiukset. Pusipusi. (Viesti lähetetty selvinpäin) ja kiitos että maksat tuloistasi veroja että saan nukkua joka päivä kahteen. Oot suomen toiseksi hauskin koomikko.

  • sottinen sanoo:

   Ihana viesti! Näitä lisää! Olen julkaissut yhden DVD:n, olet katsonut siis sen. Hyvä ettet tule keikoille jos vituttaa, silloin on parempi pysyä kotona. Pusipusi!

   ps.
   Minäkin nukun aina kahteen. Ollaan siis ihan samanlaisia!

 6. Tiude sanoo:

  Miks oot noin hirveen hottis :(

  • sottinen sanoo:

   Kävin sellaisen kansalaisopiston kurssin. Sen nimi oli: Hirveen Hottis :( Toi hymiö alaspäin oli sen kurssin vaikein osio, mut pääsin silti läpi. Mahtavaa että huomasit!

 7. Jarno sanoo:

  Vitun sottinen. Miksi ihminen saa ampua ja syödä toisia tuntevia eläimiä laillisesti mutta ei saa kasvattaa kukkia ja polttaa niitä olematta rikollinen?

  • sottinen sanoo:

   Syynä tähän on verot.

   ps.
   kysymyksesi kaksi asiaa eivät ole verrattavissa. On myös rikollista kasvattaa ja polttaa eläimiä. Eli yhteenveto, jos kasvatit sen, sen polttaminen on todennäköisesti laitonta.

 8. Poikabändiläinen #2 sanoo:

  Loistava setti eilen YO-talolla!
  Jätkällä on mahtava tyyli vetää showta ja hyvät jutut!

  terveisin,
  Eturivin poikabändin taustalaulaja

 9. Perttuli sanoo:

  Onko enemmän tyhmiä kysymyksiä vai tyhmiä ihmisiä ja missä suhteessa?

  • sottinen sanoo:

   Hyvä kysymys! Tässä vastaus:

   Tyhmiä kysymyksiä on enemmän. Tämä johtuu siitä, että tyhmä ihminen voi tuottaa monta tyhmää kysymystä. Tyhmä kysymys taas harvoin tuottaa lisää tyhmiä ihmisiä. (Poikkeus tähän kysymys: Annatko pillua? joka saattaa joskus tuottaa yhden ei niin nerokkaan ihmisen lisää.)

   Suhde menee jotakuinkin näin: Tyhmä ihminen esittää vuodessa keskimäärin 71,5 tyhmää kysymystä. Ja tyhmän ihmisen elinikä on n. 68 vuotta. (Tyhmät pääsee hengestään monesti jo nuorena, joka pienentää elinajanodotetta.) Tyhmien puhuminen alkaa kunnolla vasta 15 ikävuoden paikkeilla joten tuottaavaa kyselyaikaa siunaantuu keskimäärin 53 vuotta.

   Eli: 53 x 71,5 = 3789,5 kysymystä yhtä kyselevää idioottia kohti. Kysymyksiä on siis hurjasti enemmän!

 10. sottinen sanoo:

  Kyllä kannattaa! Jos siis näyttää epäilyttävästi. Jos ilman epäilyttävyyttä näyttää Tommi Läntiseltä niin silloin ei missään nimessä. Tommi Läntisen nuolemisesta on monia varoittavia esimerkkejä. esim. Suuri Krakataun purkaus 1883 ja natsit.

 11. Liinukkapulikalla sanoo:

  Mikä on lempiasentosi?

 12. Hessan sanoo:

  Hyvä Riku,

  Olen seurannut urasi etenemistä ja olen huomannut että olet vuosien varrella saanut tietoa jota muualta on vaikeampi saada.
  Täss muutama kysymys mihin olen kaivannut vastauksia jo pitkään.

  1. Miksi porkkana pehmenee kun sitä keittää?
  2. Missä minä olen?
  3. Kun juna lähtee Helsingistä Tampereelle, kuinka se kääntyy sillä en ole nähnyt mitään lenkkiä Radan kummassakaan päässä?
  4. Pysyykö Tanska paikoillaan sillan avulla?

  Kiitos etukäteen,

  Ystävällisin terveisin,

  Hessan

  • sottinen sanoo:

   Terve Hessan! Tässä vastauksia:

   1. Porkkana yksinkertaisesti luovuttaa.
   2. Olet kotonasi tietokoneella ja olet masturbaatiosyklissäsi siinä vaiheessa että tulit minun sivuille kyselemään. (Kiitos siitä.)
   3. Junat ei käänny. VR:llä on käytössä tähtiportti.
   4. Vastoin yleistä harhaluuloa Tanskan paikoillaan pysymisestä vain n.6% on sillan ansiota. Pääasiassa Tanskaa pitää paikallaan Legot ja se merenneito-patsas.

   Ole hyvä!

 13. Janne sanoo:

  Onko tässä pähkinää?

 14. rakkipiski sanoo:

  morjes riku. mulla oli aamulla housut vähän tahmaset, mistä se voi johtuu? mikä on lempieläimesi?

  • sottinen sanoo:

   Moi. Tämä on helppo! Housuissasi on ollut ektoplasmaa. Kannattaa ottaa yhteyttä ghostbustersiin. Lempieläimeni on dinosaurus.

 15. Lellu sanoo:

  Olin valmistautunut pitämään valituspuheen, koska keikkailet aivan väärissä paikoissa, mutta yllättäen silmiini osui tuo Porin Rakastajien Ratto-Klubi. Onneksi olkoon siis – minä säästyn kuluttamasta aivokapasiteettiani (olen yksinkertaisesti tyytyväinen) ja sinun ei tarvitse lukea turhaa kitinää ja vitinää (jolla olisikin varmasti hyvin paljon merkitystä.)

  Pitääkö tähän esittää kysymys? Esitetään toinen: Pitäisikö huolestua jos näkee unta, jossa itse kuuluu mafiaan ja unessa hautaa lahtaamiaan ihmisiä suolle? Unikirjani vain kehotti olemaan hiljaa tuntemattomien seurassa.

  • sottinen sanoo:

   Hienosti aseteltu kysymys! Vastaus tulee tässä: Pitäisi huolestua! (On niin kasaria haudata ketään suolle.) Ja mitä tulee sinun unikirjaasi, niin se on varmasti oikeassa. Viestisi perusteella kehottaisin olemaan välillä hiljaa myös tuttujen seurassa.

 16. Tosikko täti Oulusta sanoo:

  Olen tulossa katsomaan esitystäsi Oulun Rioon tänä syksynä. Kysymys kuuluu, että tulenko ajokunnossa vai vaatiiko esitys jonkintasoisen humalatilan vai peräti perskännin?

  • sottinen sanoo:

   Moro tosikko täti!

   Nimimerkin perusteella tehdyn analyysin perusteella vastaisin seuraavasti: Sinun kohdalla pieni nousuhumala on hyvä ratkaisu. Perskänni tuottaa ongelmia sinulle ja muille yleisön edustajille. Esiintyjille sinun perskännisi tuottaa uutta materiaalia. Ajokunnosta ei kannata huolehtia. Suomen lain mukaan Oulun korkeudella saa jo ajaa kännissä.

 17. habaheba sanoo:

  Tere, millon tulet takasin radioaalloille? Tarkka päivämäärä ja kellonaika kiitos.

 18. Mika sanoo:

  Miksi pahoille ei kasva parta?

  • sottinen sanoo:

   Koska pahuus asuu leuassa. Ei siinä jää enää tilaa parralle. Kaikilla hyviksillä on aina parta. Esimerkkinä mainittakoon: Jumala, Jeesus ja Chuck Norris

 19. Erkki Esimerkki sanoo:

  Miksi Oulu on pska kaupunni?

  • sottinen sanoo:

   Jos joku kirjoittaa jotain seinään, se on totuus. Siksi Oulu on paska kaupunni. Muita totuuksia. (Oli kirjoitettu vessan kopin seinään) Juuso on homo, minä runkkaan ja tuli iso jytky.

 20. Jumaleissön sanoo:

  Miltä tuntuu vetää radiossa? Jännittikö enemmän ensimmäinen juonto radiossa vai ensimmäinen stand-up-esitys (sillon aikoinaan)?

  • sottinen sanoo:

   Ensimmäinen ”oikea” kysymys! (Tosin se tarkoittaa että vastaus on tylsä.)
   Ensimmäinen stand up -keikka jännitti ihan saatanan paljon enemmän. Jännitti niin paljon etten lavalta tullessa muistanut siellä olleeni.

 21. Railis sanoo:

  Mitä hilloa ostaisin?

  • sottinen sanoo:

   Osta punaista hilloa. Muun väriset hillot maistuvat pahalta. Älä missään nimessä osta vihreää tai keltaista hilloa. Punaista siis.

 22. Kettu sanoo:

  Minulla ei ole jalkoja, vasempaa kättä eikä vasenta silmää. Kirjoitan tätä tekstiä nenälläni koska oikea käteni on poikki. Se meni koittaessani ylittää Imatran koskea yksikätisten käsiyksipyöräisellä. Putosin ja meni ainoa käsi poikki.Voit vain kuvitella harmitukseni ja turhautumiseni.

  Minulla on kaksi kysymystä, kysymys 1 ja kysymys B.

  1. Kuinka onnistun kosken ylityksessä?
  B. Millä tavoin voisin menestyä elämässä ja saavuttaa kaiken minkä sinäkin?

  • sottinen sanoo:

   1.
   Haet Kelalta Imatrankosken ylitys -tukea. (Lomake Y92) Odotat että tuki on tilillä, tilaat taksin ja menet sillä. (Electron käy takseissa) Ota kortti valmiiksi suuhun ennen taksin tuloa.

   B.
   Menestyksestä en tiedä mitään. Jos haluat saavuttaa kaiken minkä minä olen saavuttanut, se on helppoa. Siihen ei tarvita kuin laiskuutta varustettuna ylimielisyydellä ja itsekkyydellä.

 23. Joni sanoo:

  pitäisikö suomessa presidentin valtaa pienentää?

  • sottinen sanoo:

   Ehdottomasti pitäisi! Onhan se aivan naurettavaa että presidentti saa nykyään päättää melkein kaikista omista asiostaan ja menoistaan.

 24. Holo sanoo:

  mistä johtuu että penis on kiero vasenmalle?

  • sottinen sanoo:

   Tähän on yksinkertainen selitys: Luonto yrittää kertoa meille että tarvitsemme lisää vasenkätisiä miehiä. Lisätietoja kirjasta: Munien synty, Darwin Charles, 1859

 25. Jokke sanoo:

  Miksi kauniit ihmiset saavat hymyillä niin, että hampaat näkyvät.
  He saavat myös kävellä hampaat näkyvissä. Rumat ei saa. Jos he tekevät
  niin, niin heitä pidetään idiootteina. Tämä on niin väärin.

  • sottinen sanoo:

   Taidat olla ruma ihminen! Ja unohdat, että myös kehitysvammaiset saavat kävellä (tai rullailla) hampaat näkyvissä ilman että heitä pidetään idiootteina. Tämä on aivan oikein! Suosittelen että menet kauneusleikkaukseen tai lopetat hymyilyn kokonaan.

 26. Kalalaatikko sanoo:

  Oliko Jeesus somali?

  • sottinen sanoo:

   Kyllä oli. Jeesus Somalialainen on kristinuskon keskushenkilö ja kristittyjen tunnustama maailman Vapahtaja. Hän syntyi Somaliassa, Matteuksen ja Luukkaan evankeliumien mukaan Mogadishun kaupungissa Aden Abdullah Osman Daarin hallituskautena.

 27. Juomainen sanoo:

  Miks ei oo videoita vaikka sivut niin lupaa? Petyin ja ratkesin
  juomaan…kiitos Riku!

  • sottinen sanoo:

   Videoita yritän lisätä jossain vaiheessa. Hyvä että osaat käsitellä pettymyksesi terveellisellä tavalla. Ole hyvä!

 28. Jacky sanoo:

  Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin? Entä miten meidän kunnon
  miesten käy?

  • sottinen sanoo:

   Kysymys 1.
   Tähän on olemassa biologinen selitys. Ihmislajin koiraista osa on ns. ”renttuja” (lat. Homo Bulsumus Kaiknussimus.) Rentut levittävät ympärilleen renttuferomonia joka saa naaraan kiinnostumaan rentun ominaisuuksista. Näihin ominaisuuksiin kuuluu yleensä mm. kaljapullon avaaminen hampailla, sätkän kääriminen, hyvin rajallinen kitaran soittokyky ja taito kävellä pitkiäkin matkoja päihtyneenä ja paskat housussa.

   2.
   Kunnon miesten käy huonosti. Kaikkien miesten pitäisi pyrkiä kohti renttuutta.

 29. takarivin pätkä sanoo:

  Tää ei oo kysymys vaa ISO kehu! Mie kävin justiisa kattomassa siun
  keikan Porin Rakastajat-teatterissa. Kyl siul oli mainiot jutut! Nyt kuule
  vahingossa pidensit tän ruotsinopen ikää, nii paljo sai nauraa… Eli mie
  kiitän (oppilaat ei) lisävuosista ja toivottelen siulle oikee mukavaa jatkoo!

  • sottinen sanoo:

   Otan tämän silti kysymyksenä että saan sen tänne sivuille näkyviin ja tällälailla nostan omaa itsetuntoani. Samalla sen näkee myös muut mahdolliset sivuilla kävijät. Jotka viestin luettuaan voivat ajatella: Hei! joku ruotsin opettaja tykkäsi tämän tyypin esityksestä, minäkin taidan tykätä! Joo! niin teen, mahtavaa kun muiden mielipiteet voi vaikuttaa näin helposti. Elämä on ihanaa ja Riku on aivan fantastinen koomikko.

 30. Pertti sanoo:

  Miks jimiltä ei kuulu ääntä?

  • sottinen sanoo:

   Kannattaa päivittää digiboxi. Painat kaukosäätimestä menu näppäintä, esiin tulee valikko. Älä pelästy et hajoittanut mitään, näin kuuluu tapahtua. Valitse nuolinäppäimillä asetukset – ja seuraavasta valikosta valitset päivitä. Jos näillä ohjeilla et onnistu niin luovuta ja lopeta jimin katsominen.

 31. Pät Kitti sanoo:

  Kuka se jätkä oli jolle mä kerroin elämän tarkoitukseta?

 32. Salarakas sanoo:

  Jos minulla on kolme omenaa ja Pirjolla yksi. Niin miksi en vain
  pidä turpaani kiinni ja syö omenoita?

  • sottinen sanoo:

   Sinulla ei ole ongelmaa. Voit ihan yhtä hyvin pitää turpasi kiinni ja syödä omenasi. Paitsi tietysti jos menit jo mainostamaan Pirjolle omenoistasi. Ja jos näin teit olet idiootti. Sinun täytyy nyt vain muistaa olla itsekäs mulkku, joka haluaa hyvää vain itselleen. (Eli liity kokoomukseen senkin riistäjäsika!)

Esitä kysymyksesi